Lettland, here WE come!

Nu kommer jag vara i Lettland om 24 timmar. Klockan 17:30 hämtar vi Madde och sedan köar vi oss in till Cityterminalen där vi träffar de andra ( Anton Lu, Hugo och Athena ). Där ifrån tar vi flygbussarna och åker till Skavsta flygplats. Flyget därifrån tar 1 h och sedan från flygplatsen i Lettland ska vi åka buss någon timme till en liten stad utanför. Där kommer vi bo i 2 nätter och under de dagarna kommer vi träffa tyska, Lettiska och Litauiska ungdomar som vi sedan ska åka och paddla med. Dag 3 åker vi och paddlar, 9 MIL ska vi paddla och under de här dagarn kommer vi för det mesta leva utan el . Vi kommer även bo i tält och inte ha någon toalett ELLER dass :S När vi har paddlat klart kommer vi åka tillbaka till den där lilla staden utanför Riga. De sista dagarna kommer vi arbeta med ett projekt och även göra någon slags kalender om jag förstått det hela rätt. Vi kommer även åka till Riga och shoppa och åka guidadtur någon dag. 

Så, mer får ni höra när ni kommer hem. 
Försöka ladda över bilder på mig med alla min packning tyvärr gick det inte :-/

Nu ska jag snart lägga mig och sova för imorgon går jag upp 06.00 :-Z
Ha det bra alla här hemma och skicka GÄRNA sms, då blir jag mer än glad. Kommer kunna ta emot, osäkert om jag kan svara. :) 
Pussokram och ha det bra här hemma i skit sverige och njut för mig för jag ska ha det UNDERBART!
<3 (:

.

Nu sitter jag här i skolan IGEN, som alla andra dagar....

Fel buss, tandläkare, ICA

Idag åkte jag till tandläkaren , USH! säger jag bara, det räcker. Sedan åkte jag och Madde till Sickla där det skulle handlas godis. Bi hoppade på fel buss och åkte ett varv i Älta sedan hoppade vi av och gick till den rätta bussen x)
Sedan blev det godis för *** kr. Hmm, FÖR mycket. haha. Men nu sitter jag och kikar runt lite, har ren skrivit en text vi ska ha i Lettland :)


Nu ORKAR jag inte skriva mer (A)

Frisk men sjuk?!

Hej,nu har jag varit i skolan i 2 dagar och jag är fortfarand förkyld.Jag är verkligen inte så sjuk att jag måste vara hemma men jag kännar att jag verkligen inte vill vara sjuk i Lettland. hmm, hur ska jag göra?
Och engång till HJÄLP mig med min header ;)<3

Header!

Nu har jag gjort ny header men tycker det var mycket kompliserat med hur man skulle lägga upp den , vet inte om jag gjorde på ett onödigt kompliserat sätt?? Snälla, hjälp mig , hur gör ni?????????
Har tänkt Isak hjälpa mig, får se när en ny kommer upp , som är mer lyckad.







Har sätt att ALLA ni andra har JÄTTE fiiiiina headers, vill också ha :O :S

te.x.
www.helanohalvan.blogg.se
www.ekn.blogg.se
www.fredrikarothoff.blogg.se
www.tja.blogg.se

Förkyld.

Gårdagen blev inte som jag trodde. Igår gick jag runt i mjukisbyxor, pyamaströja och duntofflor HELA dagen. Jag lagade Amerikanska pannkakor till lunch och efter det bakade jag bullar. 3/4 med kardemumma och 1/4 kanel, eftersom jag föredrar kardemumma framför kanel brukar det bara bli några stycken kanelbullar. De är till min bror eftersom han älskar kanel ;)
Igår kollade jag själv på Sex and the City och sedan på kvällen kollade familjen på Arn. Igår bestämde vi också att både jag och mamma skulle vara hemma eftersom vi båda hade feber igår och är JÄTTE förkylda. Usssssh, va det är jobbigt att vara förkyld. Dessutom åker jag ju på måndag och då vill jag vara 100 % frisk! :) SHIT va jag längtar!
Idag har jag även laddat ner lite musik för de var länge sen :)

Nu ska jag nog gå och sova en stund. Ha det bra! :)<3

Hm.

Igår var Älte festivalen och dit gick jag en liten stund med Ellen på förmiddagen, På kvällen var jag där med Kerstin och madde, kollade lite på de som spelade men sen begav vi oss hem, det var inget drag! Musiken var inte direkt min typ men det var en liten kille som spelade och han måste jag säga var cool :) Om han skulle vara 1 år äldre, lägre och lite kortare lugg skulle han vara PERFECTO! ;)<3 haha^^ Jag är ju ganska kräsen, men de ska man vara som tjej. 
Idag vet jag inte hur dagen kommer se ut men hoppas på en slapp hemma dag med några tjej och kill kompisar kanske?? Hade tänkt att bjuda hit några och kolla på film :)   Har du lust ? ring bara!

Hade tänkt se den här :)
Ha de bra ! 

Kräftor.

Idag åkte jah Madde och mamma till Länna Sport efter skolan. Där inhandlades ett par gortex skor och en liten ''kudde'' som jag ska använda om 9 DAGAR!!!! Herregud, idag när vi satt i bilen konstaterade jag och Madde att det bara är 5 skoldagar kvar och de här dagarna kommer endel lektioner vara speciella förberedelser m.m. och helgerna går ju alltid fort så tror att tiden bara kommer rusa iväg och att vi snart kommer stå där på centralen och vinka av sina nära och kära och inte kunna KOMUNISERA med de på 8 DAGAR!!!!! En evighet^^ iallafall om de är personer man ÄLSKAR och det är de i mitt fall. Som tur var har jag med mig min underbara vän Madde xD<3
Efter Länna åkte vi och lämna madde hos sig och Jag & Mamma åkte hem och tittade på 27 Dresses :) Riktig tjejfilm, rekomenderar att se med er mamma  den var rolig ;) När den slutar har vi på oss 7 minuter till vi ska vara hos grannarna på kräfskiva, på den här tiden ska vi byta om , sminka oss ( hade duschat när jag kom hem så sminket var borta xD ) Vi var snabba och Pappa & Isak var riktigt förvånade. Så 18:35 var vi hos Larsens och där hade de lagt upp 4 hinkar kräftor, västerbotten paj, köttfärs&kantarell paj... bröd och ost fanns också . Nu gick jag hem för en liten stund sedan , resten av familjen stannade men jag är så trött och förkyld så jag orkade tyvärr inte stanna. Desutom var dottern i den famijen på en annan kräftskiva så jag var själv med Erik&Isak 15 år . Iof var de vuxna där , men roligt ^^!  Fast jag måste erkänna att vi hade jätte mysigt och trevligt! :) tack för middagen, om ni skulle läsa det här! :)


Skriver kanske om en stund. Nu ska jag hoppa i pyamasen och borsta tänderna. :D
<3 Kärlek från Mimmi!

God frukost.

tagen från http://ekn.blogg.se   :)






gott va? :)
eller iallafall fiin frulle ;)


Skolan.

Idag gick jag till skolan fast jag var sjuk och mådde dåligt igår kväll och även i morse. Men jag tror på att om man rör sig och gör saker så blir man friskare. Dock ej om man typ är magsjuk eller har feber. Idag vet jag inte säkert om det var så smart att gå till skolan, vilket mina föräldrar inte tyckte. 
Snart ska jag göra min först läxa i 8:an :S Iof. är det inte så mkt till läxa. Jag ska läsa igenom ett papper som handlar om mobbing m.m. jag och mina kära vänner Madde Hall, Athena Ritz, Anton Lundquist och Hugo molander xD ska ju åka till Lettland om nu 10 dagar !!!! och då ska vi ha ett stort föredrag från sverige inför typ 16/17 åringar och massor med vuxna på engelska. Så nu ska jag övaövaövaövaöva och tränatränaträna på utalet xD  hoppas det går bra!

Nu ska jag gå och dricka mer thé !
Pussokram på er!

Sjuk.

Ussh. Dagen började med 1 h i skolan och sedan åkte jag in till stan med kerstin och åt/handlade. Sedan åkte jagh hem och red och där träffade jag en kompis från ridlägret, Hannah :) <3<3<3 :) Ridningen gick bra förutom att jag hade/fick JÄTTE ont i halsen och huvudvärk :s Så nu vet jag inte om det kommer bli några trista hemma dagar för mig :S :/ Tycker det är jätte tråkigt att vara sjuk.


Måste bara ge dagens tröst till min kusin Thea som är nyopererad och har SKIT ont och mår bajs tydligen. Har inte kunnat prata med henne bara hennes syster för hon mår för dåligt :-(








Nu ska jagh sova ;) 21:13 xS

...

...och så fortsätter livet som det brukar.



11 kvar.

Dagen i några ord.

Dagen blev inte riktigt som jag trott.
För det första blev det en ganska slappdag vilket jag egentligen inte hade hoppats på. Men det var skönt.
Klockan 12 gick jag till Kerstin och vi gick en promenad till Madde och hälsade på henne ( 3 m. ifrån hela tiden xD ). Sedan fortsatte vi hemåt och gick olika vägar. Jag gick hem och lagade lunch med min käre bror, det blev vegetariska vårullar och nudlar, gott. Sedan satte jag och Isak oss och kollade på film och sedan åkte till Sickla. För mig blev det ingen shopping. Eller pappa och jag köpte en sovsäck till Lettland. Så nu har jag prickat av 1 sak på min lista inför lettland.


13 dagar kvar.
Puss Mimmi

Dagens upplägg?

Idag vet jag faktiskt inte hur min dag kommer se ut.
Jag skulle egentligen varit med Madde men hon är sjuk. Ringde till Kerstin men hon skulle nog vara med Sussi och fria, men hon visste inte riktigt för de sover. 
Men ska gå och klä på mig nu . Berättar sedan hur dagen blev :)

...

... Jag vet inte riktigt vad jag har tänkt att skriva idag men jag kan börja berätta om går dagen.
På förmiddagen gick jag och Ellen till bebisarna och myste lite. :) Sedan gick vi en promenade runt lite i älta och sedan gick vi och lämnade av mig vid älta gård flr jag skulle åka in till stan med Isak och träffa Anna och Thea. Thea mötte oss på tunnelbanestationen och där efter gick vi till Anna som jobbade. Vi åt lunch på Riskornet ( rekomenderar ), det ligger vid ringen . Jag tyckte det var bra jag åt vårullar med ris och sötsur-sås. Mycket gott. DEt var ganska bra för man fick mycket mat för lite pengar, iallafall om man köpte dagens lunch, vilket jag inte gjorde. Jag hade tagit en förrätt och beställt ris till vilket jag inte förstog xD Men jag åt upp Theas och Annas mat, eller de orkade inte allt :).
Efter maten gick anna tillbaka till jobbet och jag, Isak och Thea vandrade vidare mot Ung08 på vägen stannade vi i lite affärer och handlade.

Jag handlade:
blåa mjukisbyxor 199:-
skor 100:-

När vi kom fram så gick vi runt lite. Vi hittade ett tält där jag och Thea köpte varsit par vita tygskor och sedan fick måla på de :) Vi skrev våran namnteckning på utsidan av skorna och ett hjärta på baksidan. Jag blev ganska nöjd emd mina och Thea gick det väll ganska bra för ;) haha. Ska försöka lägga ut bilder men det var Theas kamera vi använde så ska ta bilderna när hon har lagt ut de på hennes blogg eller facebook :)
Idag åkte jag, pappa och Isak in till stan till 11, vi släppte isak för han skulle vara i stan med några konfa-kompisar. Vi åkte vidare och handlade i Saluhallarna och åt där . Mummsigt och mysigt.
Där handlade vi lite kräftor och annat gott som ska ätas imorgon :)

Nu har jag precis gjort pannacotta som vi ska äta imorgon när våra nära och kära kompisar rothoffs kommer :-)
Saknar verkligen GABRIELL & FREDRIKA mycket. Vi träffades på Isakskonfa men då var det så många så man han inte umgås så mycket. Självklart ska det bli roligt att träffa deras föräldrar oxå .. :)

Ha det bra :) PoK

Bebisar<3

Igår cyklade jag och Ellen till mormor på morgonen och hälsade på de 2 valparna :) Efter det åkte vi och tog ett dopp i strålan sedan var de hem till Ellen och äta lunch . OCH SEN gick jag och Ellen till några kompisar till oss Måna och Magnus. De fick tvillingar för exakt 2 månader sedan igår som jag och ellen var och hälsade på . Såååååååååå söta. Axel och Emma heter dem och vi var där i 3-4 timmar xD<3 Imorgon ska vi gå dit igen och gå ut emd dem på en promenad bara jag, ellen, Emma och Axel .. Ska försöka lägga in bilder någon dag. Men nu ska vi till Grönalund och sedan ska jag rida i en ny grupp. Som tur var har jag Ellen <3 med mig ... NERÖS!!

Ha det bra, PoK

felfelfel...

GIck nyss in och skulle kolla lite på min blogg. När jag ser att mitt inlägg jag skrev igår inte hade publicerats . Jag kollade och jag hade råkat trycka fel på något vis så det hade sparats som utkast. Men nu är det publicerat. Och festen igår vart JÄTTE lyckad :)
Idag ska nog dagen bestå av shopping med Kerstin i sickla, klockan 14 ska Mac till veterinären i Sickla så då går jag dit och kerstin fortsätter själv. Är lite nervös faktiskt för Mac har fått stora blåsor i munnen som har växt jätte fort så nu vet vi inte vad det är och om de behövs tas bort :( Isåfall kommer han bli sövd och saker xS Ussh. Men vi hoppas på det bästa.
Nu ska jag gå ner och göra frukost till mig :D<3

Utkast: Idag var ...

 
Idag var vi och hämtade Isak :)   Det fanns JÄTTE många SNYGGA killar där xD Sp. Ledarna...


Här sjöng några tjejer och en snygg ledare spelade gitarr till :)

Här var det pris utdelning.

Nu var det dags för alla kramar.

Såååå här fint väder var det på Lillsved.


Och så här fint hemma, regn,regn,regn....


Och nu är det färdig dukat tills alla gäster kommer imorgon. :D





Kanske inte världens rooligaste bilder, men ni får vara glada över att se några bilder överhuvud

Golf!

Igår kom jag hem vid 12 någon gång och då var redan Ellen och Åsa här. Det blev då lunch och sedan spelade ellen, jagh, åsa och pappa golf. Pappa fick 24 POÄNG!!!! Åsa 19!! Jag 18!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SÅ NU HAR JAG OFFICIELLT HANDIKAPP!         JIPPPPPIE!!!! Ellens poäng behöver vi inte skriva om säger hon . Men hon var duktig tkr jag! :)<3

Vi kom hem någon gång på eftermiddagen och då blev det yatzy och fördrink. Till middag blev det lammfilé, scampi med potatis-halvor i ugn och en STOR god avocado-tomat sallad.  Vi gick och la oss ganska tidigt och jag somnade direkt. Har nu haft huvudvärk i 4 dygn. Vet inte vad jag ska göra. Varje gång jag tar ett steg och böjer mig ned så dunkar det, jag har tagit Treo varje dag nu och tycker inte det hjälper så bra. vad ska jag göra? Vet inte om det är vädret eller ngt, för i mammas släkt brukar vi få jätte ont i huvudet när det är lite mulet och småregnar... När jag pratade med mormor igår sa hon att hon trodde det. Både jag, mamma och mormor har haft ont i huvudet de sista dagarna :/ aja, över till det roliga.
Imorse gick vi upp vid 9 och åt mys frukost. Vid lunch tid tog dig vi tjejer in till staden (Nynäs) och åt lunch. Sedan strosade vi runt ett tag på stan och jag köpte en T-shirt med klackskor för 39:- och en rutig skjorta för 49:- :) Fynd!!!
 Nu på eftermiddagen när vi kom hem spelade vi lite spel och bara softade. Mamma och Åsa står nu och lagar mat, pappa är ute med Mac och jag och Ellen sitter och planerar lite till Isaks konfirmation på söndag. Måste faktiskt säga att jag verkligen saknar min bror. 3 veckor har gått och det är 3 dagar kvar. 

Nu ska jag och Ellen gå ner och laga lite mat med de vuxna x)
Ha det bra!

Hemma igen....

... men det varar inte länge. Klockan 15 ska jag vara hos Thessi . vi beger oss då till hennes landställe för ho n fyller år så vi blir några stycken ;) Nu ska jag gå och äta frukost, packa mm.... :O
Igår kom jag hem från ridlägret klockan 17 jag gick direkt och la mig i badkaret och badade i 1:30 h. SKÖNT!  VI gick sedan till Åsa och åt middag. Middagen bestod av kronärtskocksröra med citron och soltorkade tomater som man åt med bröd, till huvudrätt blev det grillad inner-fläskfilé, kyckling, haloumi, grillad paprika och en stor potatissallad som det var en slags senapsdressing på . Allt var jätte gott speciellt haloumin :) Vi gjorde den på lite speciellt sett, först grillade vi den med lite paprikapulver på . Sen hällde vi som ville över lite balsamvinäger och honung på den, efter den var klar grillad. JÄTTE GOTT"!!!

Men nu ska jag slänga in lite bake-off bröd i ugnen och sedan äta frukost. 

Gomorgon!

RSS 2.0